Floating

Floating

Hur fungerar Floating?

“Being in a float tank is like relaxing in outer space.” Float On, Portland, Oregon, USA

I Flytariet blir du tyngdlös, som i rymden, de ger kroppen möjlighet att slappna av, blodcirkulationen ökar även i de spända eller smärtande musklerna. Hjärnan får kapacitet över för att producera välgörande signalsubstanser som serotonin, tillväxthormoner, immunförsvarsämnen och prolaktin som är ett vitaliseringshormon. Stresshormonet adrenalin och noradrenalin minskar drastiskt (enligt forskning av professor Norlander, Sven-Åke Bood samt Anette Kjellgren vid Karlstads universitet. Floating ger en speciell djupavslappning, i floatingtanken inträder ett tillstånd likt den djupsömn som kommer under nattsömnen, vissa uppskattar att floating-REST behandlingen motsvara 6 timmars sömn. För att uppnå varaktig hög effekt av floating behöver kroppen flyta minst 3 gånger under en 4 veckors period som invänjning. Sedan med underhållande pass, 1 gång var 3 – 4 vecka, eller vid behov.

Innan du kommer

  • Drick inte kaffe eller energidryck några timmar innan du flyter (för att du ska kunna slappna av)
  • Badkläder behövs ej
  • Tvål, handduk, schampo, hårtork samt en vilsam miljö ingår
  • Om du har linser bör du kunna ta ur dom

Så här gör du när du flyter

Du går in i det egna floating rummet där du är själv och byter om duschar, tvättar håret. Sedan öppnar du locket till Flytariet och kliver ner i det varma vattnet ca 35 grader. Du stänger sedan det ljudisolerade locket till Flytariet själv, detta för att minska de omgivande ljud och sinnesintrycken.

Du kan välja att lyssna på musik, under din invänjning hjälpa hjärnan att koppla av. Målsättningen med Floating-REST är att flyta under tystnad. För att ytterligare minska sinnesintrycken bör det vara mörkt i Flytariet och det styr du själv med en knapp inne i Flytariet.

Tid och rum försvinner under tiden du flyter. Du kopplar fullständigt bort omvärlden med alla dess krav. Behandlingen pågår 50 min och vi sköter tidshållningen åt dig så att du helt och hållet kan ägna dig åt att slappna av.

Innan du går

Sitt en stund efteråt och drick en kopp te eller bara ett glas vatten. Ta sedan med dig lugnet och harmonin från din Floatingupplevelse ut i dag

Floatingtank wikipedia

Epsomsalt

Epsomsalt används för att få högre densitet på vattnet, så att man flyter! Men det är inte enda skälet till varför just epsomsalt, även kallat bittersalt, används i våra floatingtankar

Läs mer om Epsomsalt som vi använder i våra flytarier:

http://www.floataway.com/productsspasalts.html

http://www.shenet.se/ravaror/epsomsalt.html

http://www.care2.com/greenliving/use-epsom-salts-13-wonderful-ways.html

http://www.epsomsaltcouncil.org/